[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reforma administraţiei publice centrale – discutată cu managerii subdiviziunilor resurse umane din cadrul ministerelor
28 Iulie

Cancelaria de Stat, împreună cu Centrul de Implementare a Reformelor, au organizat astăzi o şedinţă de lucru cu managerii subdiviziunilor resurse umane din cadrul ministerelor, în contextul reformei administraţiei publice centrale, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței, raportorii celor două instituţii organizatoare au reiterat disponibilitatea de a oferi toată asistența metodologică necesară pentru buna desfășurare a procesului de restructurare a autorităţilor publice.

Discuțiile s-au axat pe etapele conexe procesului de reorganizare a ministerelor. În particular, managerii subdiviziunilor resurse umane au concretizat anumite aspecte privind procedura de elaborare și aprobare a Regulamentelor, structurii şi efectivului-limită a ministerelor. De asemenea, în cadrul reuniunii, participanții s-au referit la organizarea procedurii de concurs pentru angajarea secretarilor generali de stat și a secretarilor de stat ai ministerelor.

Concomitent, având în vedere că Republica Moldova a fost inclusă în Studiul global privind motivația intrinsecă a funcționarilor publici din țările în curs de dezvoltare, realizat cu suportul UNDP, participanții au fost familiarizați cu etapele chestionării, care urmează a fi realizată în perioada septembrie – octombrie curent. Rezultatele studiului vor permite elaborarea celor mai eficiente instrumente de reformare pentru a spori motivarea și performanța funcționarilor publici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților