[ X ]
[ X ]
[ X ]
Redresarea sistemului de învățământ. Ce își propune să facă PSRM
15 Februarie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) se angajează, imediat ce va câștiga alegerile parlamentare, să redreseze situația din sistemul educațional, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul municipal Bălți, Alexandr Usatîi, a vorbit despre problemele cu care se confruntă acum sistemul de învățământ.

„Noile standarde educaționale au fost începute demult, prin introducerea curriculei de învățământ. Acest lucru a aruncat sistemul cu câțiva ani în urmă. Din 2009, în sistemul de învățământ nu s-a făcut nici o reformă normală. Ne aducem aminte de Codul educației care a dus la închiderea școlilor. Elevii acum sunt transportați cu microbuze, care se mai strică pe drum, pe lângă faptul că au de mers mult copiii. Programele de studii sunt extrem de încărcate pentru elevi, ei nu sunt în stare să studieze asemenea volum. Ținem minte și introducerea camerelor de supraveghere la BAC. Calitatea studiilor de atunci a rămas aceeași. Toate aceste greșeli trebuie remediate”, a spus Alexandr Usatîi.

Consilierul PSRM pe problemele educației, Ala Ursu-Antoci, a vorbit despre situația căminelor studențești, a studenților și a instituțiilor de învățământ superioare. „PSRM își propune repararea căminelor studențești, investirea resurselor financiare în cadrele didactice, schimbul de experiență peste hotare a cadrelor didactice, finanțarea să se facă per instituție, reîntoarcerea în instituțiile de învățământ a directorului adjunct pentru educație, sporirea numărului cadrelor didactice, care vor contribui la educarea tinerei generații”, a spus Ala Ursu-Antoci.

La rândul său, deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a prezentat câteva date statistice despre sistemul de învățământ la general, cifre care, potrivit socialistului, an de an tot scad.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților