[ X ]
[ X ]
[ X ]
Redactorul „Radio Actualități”, învinuit de Vlad Țurcanu că ar fi încurcat mesajele de Revelion ale Președintelui țării, explică ce s-a întâmplat de fapt
27 Ianuarie

Redactorul Radio Actualități, Adrian Petcu, a venit cu o explicație privind declarațiile făcute de Direcotrul IPNA Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, conform căruia redactorul a admis ca în noaptea de Revelion să fie difuzat mesajul din 2020 a Președintelui țării, transmite CURENTUL.

Jurnalistul spune că la câteva zile după numirea în funcție a noului Director General al IP Compania Teleradio Moldova, a fost chemat și i s-a cerut expres să plece din funcție.

„Ultimativ – „nu pleci de bună voie, te dau afară pe articol. Îți fac o favoare prin faptul că te-am prevenit”. Cu o explicație simplă – această funcție este promisă unei alte persoane. Nu m-am opus. Singurul lucru pe care l-am cerut a fost să fiu disponibilizat (pentru această variantă Codul Muncii prevede niște garanții), deoarece din declarațiile lui am înțeles că instituția va fi reorganizată. Un efort de ordin managerial pe care urmează să-l facă noua conducere a Companiei.

Dar văd că se merge pe altă variantă. Sigur că evacuarea unei persoane din birou este cea mai simplă soluție pentru o problemă de cadre. Dar să nu uităm totuși de niște drepturi elementare pe care le are fiecare din noi. Soluția linșajului public nu cred că este cea mai bună cale aleasă de noua conducere TRM în raport cu mine. Primul lucru pe care vreau să-l rețină publicul este că postul „Radio Moldova”, cel puțin în perioada de când sunt la știri, nu a fost acuzat niciodată de partizanat politic. Postul public de televiziune – DA. Radio Moldova – NU”, spune Adrian Petcu.

El spune că o anchetă de rutină, pe care a reușit să o facă astăzi, scoate la iveală un lucru extrem de urât.

„Mesajul de Revelion al Președintei, a fost înlocuit de către „colegii” din Radio. Sabotaj la indicația cui? Nu vreau să invinuiesc pe nimeni, dar dacă asta face parte din soluțiile manageriale cu privire la politica de cadre, atunci vă anunț oficial că nu se va schimba nimic la TRM. Mai întrebați de cei care au plecat în ultima lună. O să aveți surpriza să auziți multe lucruri, care mie personal imi provoacă doar una – GREAȚĂ”, mai spune el.

Jurnalistul va expedia o explicație Comisiei de Anchetă și spune că este gata să părăsească funcția, dar vrea ca acțiunile administrației TRM, în raport cu el să fie legale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților