[ X ]
[ X ]
[ X ]
Recomandările ANSA pentru prevenirea cazurilor de intoxicații cu ciuperci
14 Noiembrie

În scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vine cu un șir de recomandări în acest sens, transmite CURENTUL.

Astfel:

• Ciupercile proaspete vor fi achiziționate numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă;

• Evitarea procurării produselor alimentare (ciuperci) din locuri neautorizate ( „comerț stradal”), neetichetate/marcate corespunzător, fapt ce contribuie la apariţia intoxicațiilor, punând în pericol sănătatea consumatorilor şi chiar viaţa lor;

• Nu se vor folosi în alimentație decât ciupercile bine cunoscute;

• Consumul ciupercilor crude, chiar și a celor cunoscute, este strict contraindicată;

• Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor proaspete, inclusiv regimul de prelucrare termică.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților