[ X ]
[ X ]
[ X ]
Realizările lui Eremei Priseajniuc, în calitate de director general al AMDM
11 Noiembrie
Fostul Director general al Agenției Medicamentului și Dispozivitelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc a mulțumit colegilor cu care a muncit, după plecarea sa din funcție, transmite CURENTUL. 
„După cum cunoașteți, ca urmare a deciziei Guvernului, astăzi a fost ultima mea zi de lucru în calitate de Director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc colegilor, împreună cu care, în aceste cinci luni, am reușit să realizăm multe lucruri frumoase”, menționează Eremei Priseajniuc.
În acest context, fostul director al AMDM a enumerat câteva din realizările sale.
„✅ Remdesivir a fost adus în Moldova și va fi produs la noi acasă;
✅ Am obținut șansa reală ca cetățenii noștri să beneficieze de vaccin anti-Covid-19 prin România, cu suportul UE;
✅ Aprobarea testelor rapide de ultimă generație pentru depistarea timpurie a infecției cu SARS-COV-2;
✅ Aprobarea a 6 studii clinice internaționale pentru tratament COVID-19, inclusiv bazate pe anticorpi monoclonali;
✅ Autorizarea cu suportul destinșilor profesori a Universității de Medicină și Farmacie “N.Testemițanu” a 400 medicamente, 30 de cercetări medicale, 81 de amendamente;
✅ Lansarea buletinului informativ cu prezentarea datelor referitoare la activitatea AMDM;
✅ Deschiderea și colaborarea cu parteneri externi, precum România, autorități similare din UE și SUA”, punctează Priseajniuc.
Totodată, el a spus că rămâne fidel principiilor și abordărilor de care a dat dovadă până în prezent și le va promova indiferent de postura sau activitățile sale de viitor.
„Pe durata mandatului meu, m-am condus de câteva principii de bază: profesionalismul, transparența și deschiderea maximală în raport cu partenerii noștri externi. Aceste principii consider că au ajutat la schimbarea la față a AMDM, la sporirea eficienței instituției, dar și la stabilirea unor bune relații de colaborare.
Sper că procesele inițiate în ultimele cinci luni își vor găsi continuitatea, pentru că ele sunt absolut necesare Republicii Moldova, cetățenilor noștri”, mai spune Priseajniuc.
Cristina Parfeni 
Inapoi la arhiva noutaților