[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reacția lui Igor Dodon privind declararea lui Rogozin persona non grata în Moldova: „Este un act de stupiditate politică”
2 August

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, califică decizia autorităților țării de a-l declara pe viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, persona non grata drept un act de stupiditate politică, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că acest lucru este un mare deserviciu pentru Moldova și cetățenii ei.

„Nu știu dacă guvernanții fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduși ca niște marionete de peste Ocean.

Cert este că azi ei au implicat Moldova într-un conflict diplomatic și geopolitic fără precedent în ultimul sfert de veac.

Cu părere de rău pentru Moldova și pentru cetățeni, această guvernare duce țara cu viteză maximă spre un grav accident politic și geopolitic. Când ne vom izbi, vom simți cu toții consecințele, pe ani înainte”, a scris Igor Dodon.

De asemenea, Președintele a specificat că restabilirea relației cu Rusia este o oportunitate pentru zeci de mii de fermieri și muncitori, o șansă să obțină locuri de muncă și venituri din export.

„Majoritatea parlamentară, guvernul și PDM fac tot posibilul pentru a zădărnici aceste perspective economice și sociale.

Ei nu umblă prin țară, de aceea habar nu au care e situația fermierilor, ce se va întâmpla cu miile de tone de fructe și legume, de care în Europa nimeni nu are nevoie. Sunt compromise și negocierile cu Tiraspolul”.

Totodată, Igor Dodon i-a adresat Președintelui Parlamentului, Andrian Candu un mesaj:

„Iar domnului speaker Andrian Candu, care o face pe îndrăznețul de la distanță, îi spun că pentru a demonstra dârzenie în politică trebuie să ai caracter și voință, să muncești, nu doar să intri în politică pe ușa din urma la totul de-a gata. Pentru a „rupe degetele” nu trebuie multă minte, dar trebuie cel puțin oleacă de caracter”, a scris Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților