[ X ]
[ X ]
[ X ]
Răsturnare de situație în cazul primarului de Băcioi
11 Iunie

Membrii Consiliului comunal Băcioi din municipiul Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă, și-au exprimat poziția cu privire la declarațiile făcute de primarul localității, Vitalie Șalari, informează CURENTUL.

Consilierul Viorel Vartolomei a comunicat despre unele ilegalități comise de primarul comunei.

„În ziua amiază mare dumnealui fură banii publici, banii satului. În cadrul ultimei ședințe, dumnealui a început să intimideze consilierii pentru ca ei să nu se prezinte la ședință. Mai mult ca atât, având un secretar interimar a dat indicația de a nu prezida ședința. Astfel, noi am fost nevoiți să restabilim secretarul Consiliului comunal Băcioi, pe doamna Stoica. Dumnealui mereu face aluzii la Partidul Democrat și la Partidul Socialiștilor, dar este cu totul invers. La această ședință a consilierilor au participat din toate fracțiunile existente în R. Moldova. În prezent, vreau să menționez că nu avem nici un proiect dus până la capăt, ori în comuna Băcioi nu există un teren de joacă”, a precizat el.

Secretarul consiliului comunal Băcioi, Raisa Stoica, a declarat detalii cu privire la suspendarea sa din funcție, din 2012. „Vreau să aduc la cunoștință că, într-adevăr în 2012 am fost suspendată provizoriu din serviciu, dar aici este o comandă politică, deoarece domnul Șalari, fiind membrul Partidului Liberal, care era în 2012 la guvernare, a făcut tot posibilul ca Procuratura Botanica să emită un demers, care, ulterior, s-a demonstrat că a fost fals să fiu suspendată din funcție”, a declarat ea.

Un alt consilier a venit cu o propunere pentru primarul Vitalie Șalari: „A venit, a făcut conferință de presă, e clar că cel mai simplu e să învinuiești guvernarea. Spui că ești cel mai bun, ceri azil politic, aceasta e poziția demult a dumnealui – să fie victimă. Cetățenii comunei Băcioi deja au înțeles că aceasta deja nu mai merge. Domnul Șalari caută sprijin, de fiecare dată, în diferite partide care sunt la guvernare. Lui i se parte că prin aceasta el va scăpa de dosarele care sunt pe numele lui. Nu întâmplător a ajuns de la PL la PUN. Ca să nu facem, până la sfârșit declarații de presă, cred că cea mai bună soluție ar fi ca domnul Vitalie Șalari să accepte invitația noastră și să vină la o dezbatere publică în comuna Băcioi, ca să poată da și dumnealui o replică”.

De menționat că, primarul comunei Băcioi Vitalie Șalari, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat despre unele presiuni aduse în adresa sa – atât de la consilierii din localitate, cât și de la reprezentanții partidelor politice.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților