[ X ]
[ X ]
[ X ]
Răspunsul Blocului ACUM pentru PSRM
10 Aprilie

După invitația de astăzi, a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Blocul ACUM a venit cu o reacție, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, Blocul ACUM scrie că, în contextul invitației lansate de către fracțiunea parlamentară PSRM, membrii Blocului rămân consecvenți angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic.

„Precizăm că Blocul ACUM rămâne deschis în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM. Aceste discuții cu fracțiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară transparentă și dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot.

Pentru realizarea celor menționate mai sus, Blocul ACUM cere în mod repetat reluarea de urgență a ședinței Parlamentului și revenirea în cadrul legal și constituțional. În acest sens, Blocul ACUM a înregistrat cererea adresată deputatului fracțiunii PSRM, Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze ședința de constituire a Parlamentului, întreruptă deliberat, pe o perioadă nedeterminată”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților