[ X ]
[ X ]
[ X ]
Raportul privind Ajutoarele de Stat acordate RM în 2018 a fost aprobat de Consiliul Concurenței
13 Noiembrie

În cadrul Consiliului Concurenței a fost prezentat și aprobat Raportul privind Ajutoarele de Stat acordate în Republica Moldova pe parcursul anului 2018, transmite CURENTUL.

Raportul dat cuprinde o analiză a valorii, structurii şi a tendinţelor înregistrate pe parcursul anului 2018 în acordarea ajutoarelor de stat, ajutoarelor de minimis, măsurilor de sprijin acordate pentru prestarea SIEG, monitorizarea ajutoarelor de stat autorizate, precum și reflectă implementarea SIRASM. Totodată, prezentul raport cuprinde informații privind realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în Acordul de Asociere privind alinierea schemelor de ajutor de stat existent.

Acest document, reprezintă un instrument statistic destinat asigurării transparenţei în materie de ajutor de stat, oferind astfel informație relevantă APC și APL pentru elaborarea politicilor în diverse domenii ale economiei naționale și luarea deciziilor privind direcționarea eficientă a resurselor publice disponibile. Totodată, acesta poate constitui o bază informațională pentru diverse cercetări științifice.

Raportul este elaborat anual de către Consiliul Concurenței în baza informației transmise de către autoritățile publice centrale și locale, reflectată în sistemul informațional automatizat – SIRASM.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților