[ X ]
[ X ]
[ X ]
Raportul Cancelariei de Stat pentru anul 2017: Peste 3 800 petiți recepționate și peste 400 cetățeni primiți în audiență
7 Februarie

Cancelaria de Stat a examinat pe parcursul anului trecut 3 862 de petiții ale cetățenilor, dintre care 450 au fost recepționate în format electronic, transmite CURENTUL.

Totodată, din numărul total de petiţii, 3 781 au fost examinate, iar 81 – în curs de examinare. În funcție de natura cererii, petiţiile primite de la cetățeni au fost examinate și redirecționate ministerelor, organelor de specialitate ale Guvernului, autorităţilor publice centrale şi locale cu atribuții în rezolvarea acestora.

În urma analizei tematice s-a constat că cel mai des cetățenii au abordat probleme ce țin de activitatea organelor de drept, solicitarea ajutorului material, remunerarea munci și recalcularea pensiilor. Astfel, 2 461 de petiții au fost redirecționate ministerelor şi altor autorități administrative centrale, iar 653 de petiții – autorităților administrației publice locale. Subdiviziunile Cancelariei de Stat au examinat 616 petiții.

Analiza datelor denotă că cele mai multe petiții au fost recepționate în luna februarie – 610, numărul maxim al cetățenilor primiți în audiență fiind înregistrat în luna august – 57. În total, pe parcursul anului 2017 în audiență au fost primiți 437 de cetățeni.

De asemenea, site-urile oficiale ale Guvernului Republicii Moldova www.gov.md și Cancelariei de Stat www.cancelaria.md au fost actualizate pentru a răspunde necesităților de informare permanentă a cetățenilor despre examinarea petițiilor și rezultatele audienței.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților