[ X ]
[ X ]
[ X ]
Punctul vamal Sculeni a intrat în reparații
3 Iunie

Astăzi, un grup de angajați ai Poliției de Frontieră a mers în vizită la PTF Sculeni, unde în comun cu funcționarii vamali au analizat repetat posibilitățile de gestionare eficientă a fluxului de călători și mijloace de transport.

Ca urmare, soluția optimală rămâne a fi redirecționarea traficului prin alte puncte de trecere a frontierei: Leușeni – Albița, Giurgiulești – Galați, Costești-Stânca, Lipcani-Rădăuți-Prut, Cahul-Oancea. Alte acțiuni de manevrare și degajare a circulației pe teritoriul punctului de trecere vor fi imposibile de aplicat, chiar dacă va fi mărit numărul de angajați sau echipamente mobile de control al documentelor. Astfel, pe întreaga perioadă a desfășurării lucrărilor de construcție contăm mult pe înțelegerea și răbdarea fiecărui călător.

 În cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România – Moldova, respectiv birourile vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești”, vor fi realizate următoarele activități:
Modernizarea și reabilitarea clădirii administrative; Construirea unor noi pavilioane și copertine;
Extinderea numărului pistelor de control de la 8 la 14. Astfel, cele 8 piste de control existente în prezent vor fi reabilitate, iar alte 6 piste vor fi construite de la zero;
Reabilitarea căilor de acces și a drumurilor;
Construirea platformei de scanare și a peretelui de protecție pentru scanerul mobil;
Construirea sistemului paratrăsnet, sistemului de aprovizionare cu gaze lichefiat, stațiilor de purificare a apelor uzate și a apelor pluviale:
Modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminare exterioară, precum și a sistemului de marcaj și semnalizare.

Termenul de executare a lucrărilor este 28.05.2023

Inapoi la arhiva noutaților