[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: „Vom contesta rezultatele în 6 circumscripții din țară”
25 Februarie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va contesta rezultatele alegerilor parlamentare în 6 circumscripții uninominale din țară, transmite CURENTUL.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că partidul are mai multe întrebări și neclarități privind rezultatele din circumscripții.

„Aceste alegeri au fost complicate, noi avem multe întrebări și neclarități privind rezultatele în circumscripțiile uninominale și circumscripțiile din Transnistria. Nu înțelegem de ce candidatul nostru, care a câștigat alegerile, nu cunoaște precis acest lucru pentru că a rămas un proces verbal neprocesat. Urmează să depunem contestațiile cu privire la toate încălcările. Vom ataca și în instanța de judecată. Nu excludem că vor putea avea loc și anticipate”, a spus Zinaida Greceanîi.

La rândul său, juristul partidului, Maxim Lebedinschi, a menționat că în 6 circumscripții uninominale trebuie organizate alegeri repetate.

„În Rîșcani, candidatul nostru a câștigat cu o diferență de 200 de voturi. CEC nu a publicat rezultatele până în prezent și solicităm organelor electorale urgentarea acestor proceduri. Vom contesta rezultatele în 6 circumscripții uninominale: Centru-Buiucani, Centru-Botanica, Cantemir-Cahul, Cimișlia-Basarabeasca și Transnistria. Am documentat cazurile de utilizare a resurselor administrative, de corupere a alegătorilor, aducerea organizată a cetățenilor la secțiile de vot, ceea ce a determinat rezultatele alegerilor. Considerăm că în aceste circumscripții trebuie alegeri repetate”, a spus Maxim Lebedinschi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților