[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM se angajează să restabilească relațiile comerciale cu Federația Rusă, odată ce vine la guvernare
5 Februarie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pledează pentru reîntoarcerea producătorilor autohtoni pe piața Federației Ruse, imediat ce va prelua conducerea, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul socialist, Vladimir Golovatiuc, a spus că piața rusă are soluții pentru creșterea economiei naționale.

„Cu ajutorul PSRM și, nemijlocit, al Președintelui țării au început exporturile în Federația Rusă, astfel, a fost diminuată căderea acestora, cu 2%. Dinamica exporturilor în Federația Rusă a îmbunătățit lucrurile și în domeniul transportului internațional, precum și creșterii economiei în general. Noi am constatat că, Republica Moldova are surplusuri de produse ce pot fi exportate în Federația Rusă. Suntem convinși că, odată cu venirea noastră la guvernare, vom întreprinde toate măsurile pentru îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă”, a spus Vladimir Golovatiuc.

La rândul său, deputatul socialist, Radu Mudreac, a menționat că, din cauza autorităților noastre, relațiile comerciale cu Federația Rusă sunt dificile.

„Ca urmare a semnării Acordului de Asociere au fost scoase taxele din comunitatea europeană. Federația Rusă a încercat să-și apere piața. Cel mai mare risc a fost cel al reexportului. În multiplele întâlniri avute, am încercat să asigurăm Federația Rusă că vom controla acest lucru. Instituțiile responsabile aveau închidere totală față de această țară. La vizitele delegațiilor din Federația Rusă se constata o incompetență sau o nedeschidere din partea statului. Problemele le avem pe intern. Sarcina viitoarei guvernări va fi promovarea produselor noastre acolo unde sunt necesare și așteptate”, a spus Radu Mudreac.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților