[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM propune crearea unui regulament de utilizare a automobilelor de serviciu ale Primăriei Chișinău
5 Martie

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) propune crearea unui regulament de utilizare a automobilelor de serviciu de către angajații Primăriei municipiului Chișinău, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, socialistul Dinari Cojocaru a declarat că au investigat cum angajații folosesc automobilele de serviciu și au constatat un șir de încălcări prin utilizarea acestuia în scopuri personale.

„De asemenea, am depistat că sunt mașini care stau la moment în garajul Primăriei, nu sunt utilizate rațional, însă concomitent decurg achiziționări de transport pentru alte direcții. Nu înțelegem unde este logica în toate aceste achiziții, dacă noi avem cel puțin 4 mașini care stau în garaj. Se creează impresia că aceste mașini sunt procurate strict pentru cineva. Pentru a evita toate nemulțumirile – atât ale noastre, cât și în privința utilizării banului public, împreună cu colegii din PSRM, ne-am propus să creăm un regulament de utilizare a transportului de serviciu. Ulterior, îl vom pune în dezbateri și ne vom strădui să-l acomodăm după cerințele – atât de la vest, cât și de la est”, a precizat Cojocaru.

La rândul său, Nichita Ţurcan a menționat că, pe lângă acest regulament, mașinile vor fi echipate cu GPS. „În prezent, nu este un document care să spună clar cine și cum poate folosi mașina de serviciu. Au fost mai multe tentative, s-a început lucrul, însă repede au expirat asemenea tentative. Fiecare automobil trebuie să fie echipat cu GPS, pentru ca să înțelegem unde merge mașina, ce a făcut, la ce ora, etc.. Considerăm că, ar fi oportun pentru a face un regulament clar. În general, angajatul Primăriei trebuie să fie un exemplu pentru chișinăuieni, să vină la lucru cu transportul public”, a punctat Țurcan.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților