[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM o invită pe ministra Sănătății în Parlament: „E vorba de management defectuos”
16 Martie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, o nouă moțiune simplă. De această dată – asupra politicii interne în domeniul sănătății și protecției sociale a populației realizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, informează CURENTUL.

Socialistul Vasile Bolea a declarat că trebuie de discutat referitor la problemele din domeniul protecției sociale și respectiv o invită pe ministra Svetlana Cebotari în Parlament.

„Conform conceptului de reformare a spitalelor regionale, guvernarea are intenția de a închide spitalele raionale, să lichideze secții întregi în spitale, și acest fapt ne îngrijorează. De asemenea, ne îngrijorează situația din medicină, referitor al capitolul medici și exodul cadrelor medicale. Așa-numita reformă a sistemului de pensii – în loc să aducă o majorare, indexare a pensiilor de peste 40%, de fapt aceste vorbe au rămas la nivel de promisiune și pensionarii vor primi o indexare de 6%. Protecția copiilor este totalmente exclusă de pe agenda ministrei, numărul șomerilor în țară este în creștere”, a explicat deputatul.

Totodată, Vasile Bolea a mai spus că, „cifrele demonstrează că politicile Ministerului sunt ineficiente, datorită unui management defectuos și a indiferenței ministrei”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților