[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: „Noi nu vom permite mărirea prețurilor la gaz”
7 Februarie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), odată ce va veni la guvernare, se angajează să nu permită autorităților mărirea prețurilor la gaz, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul socialist, Vladimir Golovatiuc, a punctat că, cetățenii, astăzi, plătesc pentru un metru cub de gaz cu 2 lei mai mult.

„Un an și jumătate în urmă, PSRM a desfășurat proteste la ANRE și Guvern și a cerut ca prețurile pentru gaz să nu fie mărite. Moldova Gaz a cerut mărirea prețurilor, deși ANRE scăzuse cu 20% anul trecut. Noi deținem informații precum că Moldova-Gaz a pregătit deja demersurile necesare pentru a mări prețurile la gaz. Acest lucru trebuia să se întâmple încă din toamnă, dar guvernarea nu a vrut înainte de alegeri să facă acest lucru. Potrivit surselor noastre, după alegeri acestea vor crește. Acest lucru îl spune și BNM.

Știm, de asemenea, că în perioada scăderii cursului dolarului, Moldova-Gaz are supliment financiar și credem că lucrul acesta poate fi utilizat pentru a nu ridica prețurile. După ce vom câștiga alegerile, noi nu vom permite mărirea prețurilor la gaz, luând în considerare și înțelegerea Președintelui Dodon cu Putin, dar și Gazprom, acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Vladimir Golovatiuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților