[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: „Guvernul, practic, a sistat fondul municipal fără să se gândească la locuitorii municipiului Chișinău”
12 Februarie

Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că Guvernul a lichidat fondul de susținere socială a populației, informează CURENTUL.

Socialista Eugenia Ceban a declarat că peste 30 mii de beneficiari, care primeau ajutor prin fondul municipal privind susținerea socială a populației, astăzi sunt lezați de acest drept.

„Iată scrisoarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin care se spune că de la 1 ianuarie a fost sistată activitatea acestui fond municipal. Și cel mai dureros este că Guvernul, practic, a sistat fondul municipal fără să se gândească la locuitorii municipiului. Ni se spune că astăzi toate ajutoarele materiale vor fi acordate prin Agenția Națională Socială, dar nu este nici un mecanism, nici un locuitor nu poate primi nici un ajutor material, așa cum primea înainte. Avem peste 1000 de cereri și stau neexaminate, nu putem acorda ajutor material. Joi, 15 februarie 2018, va fi comemorată lupta tuturor participanților la războiul din Afganistan. În fiecare an veteranilor li se acorda câte 1000 de lei, astăzi nu putem vorbi despre acești bani”, a punctat socialista.

Potrivit Eugeniei Ceban, vor încerca împreună cu toate fracțiunile, la Direcția general asistență socială, să aprobe în regulament un capitol prin care să nu sufere locuitorii municipiului Chișinău și să poată acorda în continuare ajutoarele materiale mamelor cu copii, cei țintuiți la pat, cei bolnavi de cancer și alții.

„Guvernul, practic, ne-a paralizat toată activitatea în municipalitate. Îndemnăm ca în noua hotărâre de Guvern să fie un capitol, prin care să se permită CMC acordarea acestor ajutoare în continuare, fiindcă în bugetul pentru 2018 au fost aprobate 22 milioane lei la acest capitol”, a adăugat Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților