[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: „De ce nu s-au cheltuit 500 mii pentru tichetare electronică, dar s-au dat pentru niște tichete de hârtie?!”
1 Iulie

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) este nemulțumită de noile modele de tichete pentru călătoria cu troleibuzul, informează CURENTUL.

Șeful fracțiunii PSRM în CMC, Dinari Cojocaru, a menționat că, socialiștii, de circa 4 ani, încearcă să implementeze sistemul de tichetare electronică în transportul public.

„De 3 ani de zile deja s-au făcut audieri publice ca să fie implementată tichetarea electronică și nu pur și simplu un tichet electronic, dar cu un mecanism complex în care este sistemul de GPS, navigare, care spune la ce oră vine troleibuzul, cât și cu un sistem de calcul câți călători avem la moment în transport public. Aflăm, ulterior, că, s-au cheltuit practic 500 mii lei pentru tipărirea noilor tichete. De ce nu s-au cheltuit 500 mii pentru tichetare electronică, dar s-au dat pentru niște tichete de hârtie?! Care până la urmă vom afla că și ele se falsifică. De ce nu se spune că dacă trecem la tichetare electronică, noi o să avem economisire de peste 40 milioane de lei. Tichetarea de hârtie nimeni nu o verifică, verifică doar ei taxatorii, iar de taxator până la Regia transport electric nu verifică nimeni. Nimeni nu are posibilitate. Cineva de lucrul acesta ulterior se folosește”, a precizat Cojocari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților