[ X ]
PSRM condamnă categoric inițiativa PDM de a introduce „integrarea europeană” în Constituție
12 Septembrie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) condamnă categoric inițiativa Partidului Democrat din Moldova (PDM) de a introduce integrarea europeană în Constituția țării ca orientare strategică a Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, PSRM consideră absolut inadecvată orice intervenție în textul Legii fundamentale, care nu a fost dezbătută cu publicul, nu are un sprijin larg din partea poporului și a majorității absolute a parlamentului.

„Vectorul strategic al dezvoltării țării poate și trebuie să fie determinat doar de poporul Moldovei printr-un referendum național. Cursul de aderare la Uniunea Europeană a devenit un dezastru pentru Moldova. În anii așa-zisei integrări europene, poporul Moldovei a fost sărăcit complet. Din țară, au fost furate miliarde de euro. Mai mult de 100 de persoane părăsesc țara în fiecare zi. PSRM declară angajamentul față de cursul privind aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică. Doar acest curs este capabil să asigure restaurarea economiei țării, reducerea prețurilor la resursele energetice pentru Moldova și revenirea produselor moldovenești pe piețele tradiționale. Pentru acest curs, potrivit tuturor sondajelor de opinie publică, pledează majoritatea cetățenilor țării”, se spune în comunicat.

În context, PSRM declară intenția de a bloca această inițiativă a PDM în Parlamentul Republicii Moldova.

„Ne adresăm tuturor fracțiunilor parlamentare, care se pronunță pentru statalitatea țării, să se opună acestei inițiative. Calificăm inițiativele respective ale PDM drept batjocură față de Constituție, atentare la bazele statalității și suveranității țării. PSRM declară despre intenția de a se adresa către poporul Moldovei cu un îndemn de a se opune politicii distructive a PDM. Conducerea PDM, care reflectă poziția minorității populației, dar care controlează majoritatea în actualul Parlament, demonstrează din nou necesitatea dizolvării Parlamentului și a numirii alegerilor parlamentare anticipate, pe care insistă PSRM”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților