[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: „Cerem să se inițieze anchetă de serviciu în privința șefului Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu”
21 Septembrie

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) acuză şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, de implicarea unor scheme de corupție și demararea unei anchete de serviciu, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul socialist Dinari Cojocaru a declarat că, Curtea de Conturi a depistat multiple abateri și încălcări, stabilite ca urmare a efectuării auditului în cadrul Direcției Sănătății, condusă de Mihai Moldovanu.

Totodată, socialiștii susțin că dețin informații, precum că Mihai Moldovanu este implicat în mai multe scheme.

„Cerem să se inițieze anchetă de serviciu în privința șefului Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu. Totodată, să se instituie o comisie de disciplină și anchetă de serviciu pentru investigarea acțiunilor sau inacțiunilor șefului Direcției Sănătate. Cerem de la Procuratură intentarea dosarului penal, investigarea abuzurilor de serviciu ale lui Moldovanu, prin emiterea ordinelor ilegale de demitere din funcție a conducătorului instituție medicale, anulate de instanțe de judecată, care au adus enorme prejudicii financiare bugetului municipal. Rugăm ca, ulterior, CMC să fie informat despre datele anchetei”, a precizat consilierul.

În context, socialistul s-a adresat către cetățeni: „Avem șansa ca pe data de 19 noiembrie să facem o alegere, de a-l demite pe Primarul general, care împreună cu gașca sa, duce la distrugerea orașului, în cazul dat – a sistemului medical”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților