[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM a înaintat moțiune simplă împotriva Ministerului Economiei
15 Februarie

Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au înaintata astăzi, în ședința în plen a Parlamentului, prima moțiune simplă în 2018. Aceasta este asupra politicii interne în domeniul economiei realizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, care e condus de Chiril Gaburici, informează CURENTUL.

Socialistul Vasile Bolea a declarat că obiectul acestei moțiuni simple îl constituie situația dezastruoasă în care se află, în acest moment, economia RM.

„După ce s-a scurs anul 2017, constatăm, cu îngrijorare, că acest an a devenit anul eșecului economic pentru RM, din cauza politicii de supra impozitare investițiilor capitale. Oamenii care au riscat și au inițiat afaceri în Moldova așteaptă măsuri pe termen lung, realiste și pe termen durabil, dar nu promisiuni și pomene electorale. Rezultatele economice din 2017 și perspectivele pentru acest an arată că MEI absolut nu este interesat de ceea ce se întâmpla în economia Moldovei, dacă are sau nu perspective de creștere economică și dezvoltare, dacă tinerii vor găsi locuri de muncă și vor pleca din țară, dacă vom avea un mediu de afaceri puternic. De aceea, depunerea acestei moțiuni simple reprezintă demersul nostru, unul responsabil de a determina ministrul să participe le o dezbatere, să ne prezinte cauzele dezastrului economic și adevărul despre starea economiei naționale, despre locurile de muncă pierdute de cetățeni, tăiere investițiilor publice, întreprinderile de stat care se vând pentru bani măruți. Politica promovată de minister duce RM într-o direcție greșită și nu servește interesul cetățenilor RM”, a punctat Bolea.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților