[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM a decis în privința referendumului: Socialiștii nu participă
11 Decembrie

Poziția noastră este că, PSRM nu se va înregistra în calitate de candidat la referendum. Aceasta a comunicat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), informează CURENTUL.

„Noi nu vom merge să facem agitație la referendum. Noi susținem ideea de reducere a deputaților, însă toate aceste discuții nu au sens, pentru că socialiștii nu participă la acest referendum”, a mai adăugat Dodon.

Totodată, el s-a referit la candidații PSRM pentru următoarele alegeri parlamentare. „40% vor fi femei, iar, în premieră, nu mai puțin de 1/3 vor fi reprezentanții altor etnii”, a precizat Dodon.

În același timp, Dodon a mai vorbit despre prezența sa la ședințele PSRM, dar și despre candidatura la următoarele alegeri. „Ca de obicei, particip și voi participa la ședințele PSRM. Ca lider neformal, sunt invitat la toate ședințele și voi particpa atât timp cât nu începe campania electorală. Dacă în campanie voi merge pe liste, voi participa și atunci. Dacă voi lua decizia să particip la aceste alegeri – voi participa în calitate de „cap de listă” a PSRM. Decizia o voi lua după 20 ianuarie”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a comunicat și alte decizii din cadrul ședinței. „Noi am adoptat o declarație politică în susținerea Președintelui Republicii Moldova. Totodată, am poruncit să se formeze staff-ul republican, dar și lista candidaților pe circumscripții pentru alegeri”, a conchis Greceanîi.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților