[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE cere demisia imediată a șefului Poliției de Frontieră și a ministrului de Interne: Raportul cu privire la atacul de la Aeroport este bătaie de joc
5 Septembrie

Muntele s-a scremut și a născut un șoarece. Cam aceasta este concluzia după conferința de astăzi a ministrului de Interne Adrian Efros, în care a prezentat pretinsul raport cu privire la atacul terorist de la aeroport, produs în data de 30 iunie 2023., menționează Partidul Social Democrat European într-o declarație de presă.

„Culmea e că, după două luni de așteptare și o întârziere nepermis de mare, singurul lucru care a devenit clar este că nimic nu-i clar și că autoritățile își bat în continuare joc de cetățeni și de memoria victimelor care și-au pierdut viața în urma acestei atac criminal. Am aflat că nimeni dintre cei responsabili nu e responsabil și că scopul acestui raport a fost să arunce praf în ochi și să mușamalizeze cazul.

Așa-numita mustrare aspră, aplicată șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care este prima persoană care poartă răspundere pentru producerea acestei drame, reprezintă o tentativă obraznică de a-l absolvi de responsabilitate și de a ocoli sancționarea lui propriu-zisă. Or, sancțiunea în cazul lui Vasiloi nu poate fi alta decât demiterea imediată și anchetarea lui pentru neglijență în serviciu, soldată cu moartea unor cetățeni.

Este evident pentru oricine că guvernarea PAS încearcă astfel să-l proteje și să-i facă țapi ispășitori pe alții, inclusiv pe o doamnă de la Ministerul de Interne, căreia i-au pus în cârcă dezastrul de la aeroport și de la toate punctele de trecere a frontierei. Intenția este clară – ei își imaginează că astfel vor reuși să potolească spiritele și să direcționeze nemulțumirea opiniei publice în altă parte.

 Partidul Social Democrat European califică această atitudine drept o sfidare pe față a tuturor normelor și practicilor general acceptate, dar și o lipsă totală de  bun simț. Cerem în continuare demisia imediată și necondiționată a șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, dar și a ministrului de Interne, Adrian Efros, pentru această umilire a statului și cetățenilor”, se mai spune în declarația PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților