[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prudenţă maximă la bunurile personale. Au fost înregistrate 298 de pungăşii de la începutul anului
23 Martie

De la începutul anului 2017 au fost înregistrate de către Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău 298 de pungăşii, ceea ce constituie o scădere în comparaţie cu perioada analogică a anului precedent, fiind înregistrate 315 cazuri de acest gen, informează CURENTUL.

Recent, de către poliţiştii specializaţi în combaterea şi prevenirea acestor infracţiuni, a fost identificat şi reţinut un individ în vârstă 32 ani, domiciliat în Capitală, fiind bănuit că ar fi sustras portmoneul cu bani în sumă de 700 lei, 30 euro, 30 dolari SUA şi acte de identitate, din buzunarul unei scurte lăsată fără supraveghere pe un scaun într-o cafenea.

În cadrul investigaţiilor poliţiştii au constatat că individul ar fi fost implicat şi în cazul unei femei, când aceasta se deplasa cu microbuzul de pe ruta 171, fiindu-i sustras din geantă telefonul mobil în valoare de 2 mii de lei. Iar un individ în vârstă de 38 ani a fost încătuşat de către poliţişti, fiind suspectat de comiterea pungăşiilor în troleibuzele de pe ruta 22.

Până în prezent au fost acumulate probe concludente în cel puţin trei cazuri de furturi din buzunare, victimele fiind un adolescent de 16 ani şi două domnişoare cu vârstele de 26 ani, cărora le-ar fi sustras portmoneele cu bani şi telefoanele mobile. Pagubele materiale evaluate de către victime, depăşesc suma de 18 mii de lei.

Astfel s-a stabilit că, ambii bănuiţi s-au eliberat recent din locurile de detenţie, unde şi-au ispăşit pedeapsă pentru fapte similare. În prezent ei sunt cercetaţi penal şi se află în custodia Poliţiei Capitalei. Conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă închisoare de până la 4 ani cu amendă în mărime de la 11 mii lei până la 27 mii lei.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților