[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proteste la comisariatele de poliție. Ce mesaj au cei prezenți
11 Iulie

Mai mulți protestatari au desfășurat, în această dimineață, acțiunea „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”. De această dată, manifestanții au protestat la cele cinci Comisariate de poliție din Chișinău, transmite CURENTUL.

Într-un anunț, pe o rețea de socializare, se spune că, manifestanții protestează pentru a convinge reprezentanții forțelor de ordine să facă uz de prevederile Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care stipulează: „Funcţionarul public cu statut special trebuie să execute ordinele legale primite de la superiori. Totodată, el are dreptul să refuze executarea celor care sunt evident ilegale şi să comunice în scris şi motivat superiorului ierarhic astfel de situaţii. Acesta nu poate fi sancţionat sau prejudiciat pentru refuzul de a executa ordinele şi dispoziţiile ilegale”.

Manifestanții distribuie pliante și vorbesc cu polițiștii. Cu pancarte în mâini, scandează „Haideți cu noi, vă fură și pe voi!” și „Apărați poporul,nu uzurpatorul!”.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a spus că țara se află în prag de catastrofă.

„Analizați încotro merge țara și dacă ajungem undeva. Săptămâna trecută și Europa a dat verdictul pentru guvernare. Trebuie să ne gândim că am fost furați toți. Aveți dreptul să nu executați ordinele criminale. A fost dat un jurământ în fața poporului. Când nu sunteți în uniforme aveți aceleiași probleme. Dacă nu schimbați situația, o să ajungeți că acest dictator o să vă spună să împușcați în protestatari printre care vor fi și apropiații voștri. Împreună să schimbăm situația în țară!”, a spus Slusari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților