[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest la Ministerul Sănătății: „Luptăm pentru copiii noștri! Stop diagnozelor false!”
13 August

Un grup de mame, împreună cu copiii lor, s-au adunat în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), pentru a protesta împotriva administrării abuzive a antibioticelor la copii, înainte de preluarea analizelor și rezultatelor acestora, dar și împotriva atitudinii medicilor față de părinți, transmite CURENTUL.

Mamele sunt nemulțumite de atitudinea medicilor față de copii și a faptului că indică diagnoze false.

„Ne-am adunat pentru a protesta pașnic în fața Ministerului, pentru că am semnalat 2 probleme majore: administrarea abuzivă a antibioticelor la copii, fără a avea rezultatul analizelor, dar și a atitudinii medicilor față de părinți. Ei nu comunică părinților diagnozele și ce tratament are copilul. Părinții sunt abuzați emoțional dacă au îndrăzneala să întrebe și drept răspuns primesc: „Nu este treaba Dvs.”, a spus Alicia Valcov, una dintre fondatoarele grupului online „Ask a Mom”.

Protestatarii au depus la Minister o petiție, semnată de 4 mii de mame, în care cer să accepte să se așeze la discuții cu mamele nemulțumite, împreună cu șefii spitalelor pentru a soluționa problema. Mamele spun că dacă acest lucru nu se va întâmpla, protestele vor continua.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților