[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest – la Bălți: „Întoarceți-l pe Renato acasă! Luați mâinele de pe puterea locală!”
21 Mai

Numeroși simpatizanți și membri ai Partidului Nostru (PN), locuitori ai raioanelor din nordul țării protestează astăzi la Bălți – „Pentru Moldova liberă”, informează CURENTUL.

Protestatarii cer ca guvernarea să nu se implice în treburile puterii locale și să îi permită lui Renato Usatîi să revină acasă, pentru a-și continua activitatea de primar.

Tatiana Grițco, vicepreședintele PN, a menționat că la acțiunea de protest au venit locuitori din toate localitățile de la nordul țării, pentru a cere „libertate țării noastre”.

Viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, a spus că protestul nu este pentru interese personale, ci – pentru interesele copiilor noștri. „Trebuie să acționăm, pentru că mâine-poimâine ne vor întreba ce am făcut. Trebuie să luptăm pentru scoaterea presiunii asupra puterii locale, pentru eliminarea problemelor de la bugetul local, pentru corectitudine, pentru egalitate. Acest protest este un vot de neîncredere pentru puterea centrală. Libertate!”, a declarat Șeremet.

Renato Usatîi, lider al PN și primar de Bălți, prin intermediul Skype s-a adresat protestatarilor: „Dragi bălțeni, dragi locuitori ai raioanelor de nord, care ați ieșit la protest – am început lupta cu Dvs., încă în 2014, ca să oprim dezordinea – fapt pe care țara îl așteaptă în ultimii 10 ani. În țară nu avem justiție, sunt susținute schemele banditești, sute de mii de oameni pleacă din țară, puterea centrală împiedică reformele de la Bălți. Astăzi tot ce leagă de umplerea buzunarelor lor – ei încearcă să păstreze”.

Liderul PN a declarat că, în calitate de cetățean, îl doare inima, pentru că a protestat, împreună cu Igor Dodon, care a promis că atunci când va ajunge la conducerea statului  – va distruge actualul sistem, însă nu a făcut-o. „Astăzi, la jumătate de an, mă doare inima că țara e condusă prin trădare”, a subliniat el.

Totodată, Renato Usatîi s-a arătat mândru de locuitorii orașului Bălți și de cetățenii care au ieșit la proteste, pentru că știu să lupte pentru drepturile lor.  Politicianul a mai spus că lupta trebuie continuată, atâta timp cât există oameni care-și doresc o țară liberă și prosperă. „Toți nemernicii trebuie să stea la pușcărie și noi vom lupta pentru asta” – a subliniat el.

Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele PN, a precizat că mii de cetățeni au protestat ieri la Comrat, iar astăzi protestează la Bălți. „Pe 11 iunie 2017 mergem cu toții la Chișinău, să protestăm în fața Parlamentului” – a îndemnat politicianul.

Nicolai Țîpovici, vicepreședintele PN, a spus că bălțenii trebuie să ceară și să lupte pentru ca Renato Usatîi să revină la conducerea orașului și să-și continue activitatea.

„Întoarceți-l pe Renato acasă! Întoarceți-ne primarul! Luați mâinele de pe puterea locală! Jos dictatura! Jos Plahotniuc! Noi suntem poporul! Justiție corectă! și altele”  – au scandat protestatarii.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților