[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest în PMAN! Veteranii cer pensii mai mari
28 Aprilie

Mai mulți pensionari și veterani din cadrul Batalionului de Poliție cu Destinație Specială au protestat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, cerând, de la conducerea țării, pensii mai mari și condiții mai bune de trai, informează CURENTUL.

Protestatarul Mihai Golban a spus că o mare parte din veteranii, care au luptat în război, nu pot să se întrețină, din cauza pensiei mici.

„Nu este corect față de noi, cei care am fost pe câmpul de luptă și am luptat pentru această țară în război, astăzi să nu ne permitem să ne ducem la un spital, pentru a ne trata în cazurile necesare, de aceea cerem celor de la guvernare pensii mai mari, ca să ne putem măcar să ne întreținem în această țară, să trăim măcar la bătrânețe în condiții mai bune. Cerem să ni se ofere acest drept”, a menționat Golban.

Totodată protestatarii s-au declarat împotriva votului uninominal, subliniind că prin acest sistem – puterea va putea fi cumpărată.

„Noi suntem furați în fiecare zi din fiecare structură a diferitor ministere, deci se fură aproximativ 40-30 % din suma totală a bugetului de stat. Pe mine mă miră faptul că avem conducerea primăriei, avem guvernatori, care au absolvit diferite instituții de învățământ, dar de ce acești oameni care au fost instruiți să nu fure, ei fac dimpotrivă – distrug țara și o fură. De ce când fură un țăran este dus direct la pușcărie, dar cel care fură miliardul stă în arest la domiciliu acasă? Nu este corect”, a declarat un alt protestatar.

Veteranii au declarat că vor mai organiza proteste pașnice în curând. De asemenea, vor merge prin sate pentru îndemna cetățenii să se alăture acțiunilor de protest.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților