[ X ]
[ X ]
[ X ]
Propunerile Primarului Capitalei în privința transportului public pentru a preveni răspândirea COVID-19
16 Martie

Troleibuzele să circule doar pe arterele principale, în fiecare unitate de transport să fie o persoană din forțele de ordine, taxatorii să nu iasă la muncă, iar călătoria cu troleibuzul să fie gratuit, acestea sunt unele dintre măsurile propuse de Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei situațiilor excepționale, transmite CURENTUL.

„Troleibuzele să circule doar pe arterele principale, unde dispunem de rețele de contact, pentru transportarea angajaților din domeniile principale care ar avea ca scop prevenire și combaterea infectării cu COVID-19.

Toate unitățile de transport să fie asigurate cu prezența unei persoane din forțele de ordine. Accesul în transport să fie efectuată strict în baza unor permise speciale sau legitimații, care să le prezinte persoanelor responsabile.

Călătoriile cu troleibuzul să fie gratuite, iar taxatorii să nu iasă la muncă.

2. Pentru instituțiile medicale să punem la dispoziție unități de transport de tip autobuz care să transporteze angajații instituțiilor către lucru și spre domiciliu. Responsabilii de transport, din cadrul Regiei Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze să perfecteze împreună cu directorii instituțiilor medicale, necesitatea de unități de transport și graficul care trebuie stabilit.

3. Pentru specialiștii din suburbii am analizat posibilitatea contractării unităților individuale de transport, la necesitate să intervenim în funcție de fiecare caz în parte.

Rămîne comisia pentru situații excepționale să vina cu o decizie finala pe marginea funcționalității transportului public în Chișinău”, scrie Ion Ceban pe o rețea de socializare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților