[ X ]
[ X ]
[ X ]
Propunerile lui Ion Ceban privind soluționarea problemei mirosului urât din Capitală
29 Mai

Candidatul socialiștilor pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, a spus că, maxim în 2 ani, problema mirosului urât de la stația de epurare din Capitală poate fi rezolvată, doar dacă se depune efort maxim, transmite CURENTUL.

Declarația a fost făcută în cadrul discuțiilor candidatului cu locuitorii Capitalei, veniți la obișnuita dezbatere inițiată de Ion Ceban, unde a fost invitat și candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, dar care nu s-a prezentat la nici una.

„Dacă depunem efort maxim, problema mirosului se poate rezolva până în primăvara anului 2020. Soluția temporară cu geotuburile am zis, din start, că nu este una bună și acest lucru o spun mai mulți experți. Aceasta este o soluție valabilă pentru orașele cu 20-30 mii locuitori, noi aici suntem o metropolă. Tot ce se depozitează în aceste geotuburi, 78 mii de metri cubi, provoacă mirosul neplăcut, odată ce sunt deschise. 48 mii de metri cubi au fost depozitați alături fără a se face deshidratarea suficientă. Dacă nu evacuăm și nu prelucrăm acest volum mare de nămol și noroi, atunci el ar putea să miroase încă 5 ani. Sarcina numărul 1 este de a reabilita stația de epurare, după prelucrare nămolul să fie evacuat. Asta ar însemna tehnică specializată și multe alte eforturi pentru a soluționa problema definitiv”, a spus Ion Ceban.

Discuțiile au fost moderate de prezentatorul postului de televiziune TVC21, Gheorghe Gonța.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților