[ X ]
[ X ]
[ X ]
Promo – Lex: „În Transnistria nu sunt organizații care ar proteja drepturile omului”
7 Noiembrie

„În regiunea transnistreană nu există nici un instrument de apărare a drepturilor omului”. Declarația a fost făcută de Ion Manole, reprezentant al Asociației Promo – Lex, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Conform Asociației Promo – Lex, în partea stângă a Nistrului oamenii nu-și pot apăra drepturile fiind limitați la ajutor din partea ONG-urilor sau altor organizații de protecție a drepturilor omului.

„Cei represați nu au nici o șansă să supraviețuiască acolo. Dacă nu ai cunoscuți care să se poată adresa unor ONG-uri sau instituții care se ocupă de protecția drepturilor omului, îți pierzi tot ce ai și pur și simplu fugi din acea zonă. Mulți își pierd familiile și sănătatea. Scopul nostru este de a evidenția lipsa unor mecanisme de monitorizare. Noi nu avem nici un instrument conform unei metodologii care să monitorizăm situația în Transnistria. În regiune lipsește presa liberă, libertatea de exprimare, ONG-urile. În astfel de societate oamenii pierd totul și părăsesc regiunea”, a spus Ion Manole.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților