[ X ]
[ X ]
[ X ]
Promisiunea președintelui Maia Sandu pentru pensionari: „Se lucrează la un program de măsuri”
21 Iulie

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu un grup de reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din țara noastră. Discuția a vizat problemele curente ale vârstnicilor, dar și acțiunile întreprinse de guvernare pentru a-i susține.

Reprezentanții Uniunii Pensionarilor au vorbit despre situația în care se află vârstnicii în Republica Moldova și au subliniat dorința lor de a se implica în proiecte sociale ce i-ar ajuta pe pensionari. Șefa statului a spus că împărtășește pe deplin îngrijorările persoanelor în etate și nevoia de a îmbunătăți accesul lor la serviciile medicale și sociale. Ea a subliniat totodată că, în mai puțin de un an, autoritățile au majorat pensia minimă cu 68%, până la 2278 de lei, și pensia medie cu 40%. A fost introdusă pensia anticipată și modificat mecanismul de indexare a pensiei pentru a include, pe lângă inflație, și criteriul creșterii economice.

Președinta Maia Sandu a menționat că situația pensionarilor – în special, a celor cu venituri mici și singuratici – rămâne una dintre preocupările constante ale guvernării. Se lucrează la un program de măsuri de compensare a costurilor suportate de ei în sezonul rece, dar și la identificarea unor surse pentru crearea unui fond care să finanțeze servicii sociale destinate acestei categorii de pensionari.

Inapoi la arhiva noutaților