[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiectele de acte legislative prezentate de deputații Blocului ACUM, înscrise în registrul de intrare al Parlamentului
25 Martie

Proiectele de acte legislative prezentate de un grup de 26 de deputați au fost înscrise în registrul de intrare al Parlamentului Republicii Moldova, la 22 martie curent, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Direcția juridică a Parlamentului urmează să se expună în perioada imediat următoare privind procedura și condițiile de introducere a documentelor vizate în procedură legislativă.

„Amintim că proiectele de acte legislative și propunerile legislative se depun, prin cutumă, pe numele Biroului Permanent și se distribuie spre raportare și avizare prin dispoziția președintelui Parlamentului, potrivit Regulamentului Parlamentului. Procedura de înregistrare a proiectelor de acte și propuneri legislative este stipulată în articolul 47 -48 din legea nominalizată. După înregistrare, în cel mult 5 zile lucrătoare de la data includerii în procedura legislativă, proiectele de acte legislative, propunerile legislative, precum şi documentele menţionate la art.47 alin.(6) se plasează pe web site-ul Parlamentului”, se spune în comunicat.

De menționat că, Regulamentul Parlamentului este lege organică aprobată la 2 aprilie 1996. Ultimele modificări și completări ale legii au fost efectuate în aprilie 2007.

De menționat că, cei 26 sunt deputații aleși pe lista Blocului ACUM.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților