[ X ]
[ X ]
[ X ]
Progresele înregistrate în punctul comun de trecere a frontierei Palanca – discutate de Rosian Vasiloi cu șeful Misiunii UE de consiliere pu Ucraina
24 Septembrie

În Punctul comun de trecere a frontierei Palanca, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a avut o întâlnire cu șeful Misiunii UE de consiliere pentru Ucraina, Antti Hartikainen, și reprezentanți din cadrul EUBAM și SGSU, transmite CURENTUL.

În cadrul întrunirii, au fost puse în discuții progresele înregistrate în PTF comun Palanca și eventualele oportunități de amplificare a relațiilor de cooperare între IGPF și EUBAM, ce țin de implementarea măsurilor specifice de reformare instituțională, dar și îmbunătățirea procesului de dezvoltare strategică a Poliției de Frontieră în conformitate cu standardele UE.

Totodată, cei prezenți au făcut un tur de prezentare a punctului de trecere, în cadru căruia au fost familiarizați cu activitatea comună cu colegii din Ucraina și s-a menționat despre numărul major de traversări a frontierei înregistrat în vara acestui an, ceea ce nu a mai fost de acum zece ani.

Un alt aspect al discuțiilor a constituit Punctul de Contact Palanca, și anume despre importanța și scopul acestuia, cu referințe la schimbul de informații mai operativ și productiv, în vederea asigurării securității frontierei comune, prevenire și lupta împotriva criminalității transfrontaliere.

În final, Rosian Vasiloi și-a exprimat dorința de a consolida cooperarea în domeniile de interes comun și susținere continuă din partea UE, dar și propuneri și obiective concrete stabilite, care vor duce spre dezvoltare și modernizare a Poliției de Frontieră.

De menționat este că, părțile au stabilit că următoarea întrunire va avea loc la Kiev, în perioada 7-8 octombrie curent.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților