[ X ]
[ X ]
[ X ]
Programul electoral al lui Alexandr Roșco, candidat la funcția de primar general al capitalei
25 Aprilie

Candidatul Partidului „Casa noastră-Moldova” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Alexandr Roșco, și-a făcut public programul electoral, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, scopurile principale sunt realizarea unui model social, în care vor fi create condițiile pentru o viață demnă și autorealizarea fiecărui membru al societății, în care drepturile și libertățile cetățenilor vor fi mai presus de toate.

„Noi pledăm împotriva tuturor formelor de exploatare, împotriva dictatului marelui capital și înrobirii muncii umane, transformării omului într-un cetățean fără drepturi, dependent de birocrație și capital. Noi pledăm pentru cel mai înalt nivel de responsabilitate socială a instituțiilor de stat și implicarea largă a sectorului neguvernamental în procesul decizional. Noi pledăm pentru păstrarea mediului ambiant, pentru trecerea la utilizarea, în special, a surselor de energie regenerabile, dar și promovarea implementării tehnologiilor moderne inovaționale în toate domeniile vieții”, se spune în comunicat.

Partidul susține că, sunt convinși că, „eliberarea țării de bandiții de la guvernare poate și trebuie să înceapă cu municipiul Chișinău”.

Simbolul electoral al nostru este: ПЛХ-ПНХ!, iar sloganele sunt: „NU bandiților la guvernare!”, „JOS regimul oligarhic al grupării criminale organizate a lui Plahotniuc!”.

Mai jos publicăm principalele teze ale programului electoral al candidatului Alexandr Roșco la funcția de primar general al capitalei.

Un Chișinău social

1. Nu vom admite închiderea instituțiilor de învățământ și medicale în capitală, dar și privatizarea activelor acestor instituții;

2. Vom obliga companiile de construcții să transmită 10% din fondul locativ nou în proprietatea municipalității pentru locuințe sociale;

3. Transport public gratuit în Capitală;

4. Introducerea unei noi taxe pentru imobilele și bunuri de lux;

5. Implementarea sistemului indemnizațiilor lunare din bugetul municipal pentru persoanele cu handicap și pensionarii care trăiesc sub limita sărăciei.

Un Chișinău verde

1. Stoparea defrișării parcurilor pentru construcții;

2. Renunțarea treptată la microbuzele de rută și trecerea la transportul public electric;

3. Implementarea unei taxe ecologice suplimentare pentru întreprinderile, care poluează mediul;

4. Obligativitatea separării deșeurilor pentru toți rezidenții și agenții economici ai capitalei;

5. Asigurarea unei reparații capitale a stațiilor de epurare din oraș;

6. Limitarea accesului camioanelor de mare tonaj prin oraș, dar și a transportului în centrul istoric al Chișinăului;

7. Amenajarea unui Parc de cultură și odină pe locul fostului Stadion Republican;

8. Încetarea practicii de ucidere a animalelor fără stăpân, alocarea surselor financiare suplimentare destinate pentru sterilizarea animalelor și întreținerea centrelor de plasament pentru animalele fără stăpân.

Un Chișinău liber

1. Crearea unui sistem de control civil la toate etapele de adoptare a deciziilor de către autoritățile municipale.

2. Implementarea documentației electronice, asigurarea transparenței și accesului cetățenilor la orice decizie, document, proiect de hotărâre în regim on-line;

3. Diminuarea aparatului birocratic al Primăriei cu 50% timp de un an;

4. Monitorizarea permanentă de către municipalitate a respectării drepturilor și libertăților cetățenilor în instituțiile medicale, de învățământ, la întreprinderi, în penitenciare;

5. Folosirea gratuită a proprietății municipale pentru evenimentele educaționale și culturale, cercurile pentru copiii și alte inițiative civile de interes public.

Un Chișinău modern

1. Adoptarea Planului de dezvoltare a Chișinăului cu implicarea specialiștilor străini în domeniul dezvoltării urbane;

2. Diminuarea teritoriului municipiului, lăsând în componența sa, exclusiv localitățile urbane;

3. Demolarea construcțiilor ilegale și samovolnice va fi efectuată din bugetul municipal;

4. Păstrarea centrului istoric, încurajarea la nivel local, a investitorilor pentru restabilirea lui;

5. Crearea spațiilor publice orășenești pentru autorealizarea cetățenilor, recreerea lor și practicarea educației fizice;

6. Wi-fi gratuit pe întreg teritoriul Chișinăului.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților