[ X ]
[ X ]
[ X ]
Profesorii, invitați să se înscrie la Programul Național de Alfabetizare Digitală
21 Iunie

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” lansează etapa a patra a Programului Național de Alfabetizare Digitală, destinat cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Acest program oferă oportunități unice pentru cadrele didactice de a acumula și dezvolta competențele digitale esențiale în contextul actual al educației. Prin participarea la acest program, profesorii vor avea posibilitatea de a se familiariza cu noile tehnologii și instrumente digitale, precum și de a explora modalități inovatoare de utilizare a acestora în procesul de predare-învățare-evaluare.

Profesorii se pot înscrie la unul din cele două cursuri:

• Nivel intermediar – „Dezvoltarea competenţelor digitale ale cadrelor didactice, pentru predare-învăţare-evaluare, cu Google Workspace pentru Educaţie”. Acest curs va oferi instrumente și strategii inovatoare pentru a aduce tehnologia în clasă și pentru a spori experiența de predare-învățare prin intermediul platformei Google Workspace pentru Educație.

• Nivel avansat – „Crearea conținuturilor educaționale digitale”.

Profesorii vor învăța să utilizeze diverse instrumente digitale și platforme educaționale, care pot spori interactivitatea și angajamentul elevilor în clasă.

Aceste competențe le vor permite să dezvolte și să livreze lecții captivante și interactive, adaptate nevoilor și preferințelor individuale ale elevilor. La sesiunile de formare pot participa profesorii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din Republica Moldova.

Fiecare program de formare are o durată totală de 90 de ore, împărțite în 24 de ore contact direct și 66 de ore de activități individuale.

Sesiunile vor fi organizate online, în limba română și limba rusă, în perioada 17 iulie – 25 august 2023.

Pentru a participa profesorii vor completa formularul de participare până la data de 15 iulie 2023. Programul Național de Alfabetizare Digitală este implementat sub egida Ministerului Educației și Cercetării cu suportul financiar al USAID, Suediei și Marii Britanii prin Proiectul Tehnologiile Viitorului și Fundației Orange Moldova. Centrul Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului, subdiviziune a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, va asigura instruirea formatorilor, va ghida și superviza procesul ulterior de formare a cadrelor didactice.

Inapoi la arhiva noutaților