[ X ]
[ X ]
[ X ]
Producția industrială a crescut. Căror ramuri se datorează creșterea
21 Aprilie

Biroul Național de Statistică informează că în luna februarie 2019, producția industrială s-a majorat față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3,8%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria extractivă, în industria prelucrătoare și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, transmite CURENTUL.

În luna februarie 2019, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 2,5% față de luna februarie a anului precedent, ca efect al creșterii producției industriale în industria extractivă (+9,5%) și în industria prelucrătoare (+0,9%). Totodată, s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,8%).

În ianuarie-februarie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 2,1%, ca urmare a creșterii în industria extractivă (+29,3%), în industria prelucrătoare (+0,5%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+6,1%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-februarie 2019, comparativ cu ianuarie-februarie 2018, a crescut cu 1,5%, datorită creșterii în industria extractivă (+5,6%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+1,6%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria prelucrătoare (-1,2%).

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților