[ X ]
[ X ]
[ X ]
Producători locali din întreaga țară își vor da întâlnire la „Cămara Fest”
26 Mai

Peste 70 de producători locali din întreaga țară vor participa în această vară la târgurile de produse autohtone – „Cămara Fest”, care se vor desfășura într-un parc din capitală, informează CURENTUL.

Solicitată de reporterul nostru, organizatoarea evenimentului Diana Crudu ne-a relatat că seria de evenimente va avea loc la fiecare două săptămâni în lunile iunie și iulie, iar în luna august în fiecare zi de sâmbătă.

„La târguri vor fi prezenți producătorii de fructe proaspete și uscate, miere de albine, ceaiuri autohtone din plante naturale, producători de migdale, nuci și alune, cașcavaluri și specialități din carne. De asemenea, nelipsiți vor fi și producătorii de flori și modelatorii de lut, care vor veni cu lucrări din ceramică”, precizează organizatoarea evenimentului.

În cadrul târgurilor, vizitatorii vor mai putea să facă cunoștință cu cinci vinificatori autohtoni, dar și cu producători de oțet din coacăze și unt de arahide.

„Cămara Fest” a fost concepută ca o inițiativă ce oferă antreprenorilor locali posibilitatea de a-și promova produsele și de a le vinde direct consumatorilor. În acest an însă, activitatea are o semnificație deosebită.

„În contextul crizei pe care o resimt producătorii autohtoni în urma secetei din anul 2020, dar și a pandemiei provocate de Covid-19, sperăm că prin desfășurarea acestor târguri, vom contribui la susținerea micilor afaceri”, menționează Diana Crudu.

Menționăm că primele evenimente din cadrul „Cămara Fest” se vor desfășura pe 5 și 6 iunie, precum și pe 19 și 20 iunie, în parcul Alunelul din Chișinău.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților