[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procurorii cer sentință mai dură în dosarul unul conducător auto care a tamponat mortal un pieton la Florești
11 Iunie

Conducătorul auto, care la începutul acestui an a lovit mortal cu maşina un pieton la Floreşti şi a părăsit locul accidentului rutier a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Sentinţa a fost dictată de Judecătoria Soroca, sediul Floreşti, transmite CURENTUL.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 17 ianuarie curent, pe strada centrală din oraşul Floreşti. Deplasându-se la volanul unui Volkswagen Golf, inculpatul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu polei, tamponând un pieton care tocmai traversa strada. Cu toate acestea, inculpatul şi-a continuat drumul, părăsind locul accidentului rutier şi lăsând victima în primejdie, care, urmare a vătămărilor grave primite, a decedat.

Procurorii consideră verdictul primei instanţe prea blând pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport”, „părăsirea locului accidentului rutier” şi „lăsarea în primejdie” şi anunţă că au contestat deja sentinţa, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților