[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procurorii cer arestarea preventivă a bărbaţilor, reţinuţi în dosarul escrocheriilor imobiliare
21 Octombrie

Procurorii anticorupţie au cerut astăzi judecătorilor de instrucţie arestarea preventivă a celor patru bărbaţi, reţinuţi într-un dosar de corupţie, transmite CURENTUL.

Aceştia sunt bănuiţi de comiterea, prin abuz, a mai multor abateri la construirea unor blocuri locative, fapt ce s-a soldat cu prejudicierea, în proporţii deosebit de mari, a unui număr important de investitori. Procurorii au cerut instanţei de la Buiucani mandate de arestare pe numele învinuiţilor pe un termen de 30 de zile.

Inspecţia de Stat în Construcţii, Inspecţia Muncii, serviciilor Primăriei Chişinău, dar şi Poliţia au avertizat agenţii economici de nenumărate ori asupra neregulilor depistate, fiind emisă şi o prescripţie de sistare a lucrărilor. Cu toate acestea, companiile şi-au continuat activitatea.

Pentru fortificarea probatoriului, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la sediile companiilor vizate, la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor. Totodată, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate trei automobile de lux, care aparţin bănuiţilor.

În prezent, administratorul, fondatorul şi alte două persoane din cadrul a două firme de construcţie sunt reţinute pentru 72 de ore şi sunt cercetate penal pentru abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, învinuiţii riscă închisoare pe un termen de până la 6 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților