[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procuratura Generală a expediat conducerii ţării informație pe marginea investigaţiilor desfăşurate în dosarele fraudei bancare
2 Iulie

Procuratura Generală anunţă că a expediat conducerii ţării, inclusiv Preşedintelui Republicii Moldova, Preşedintelui Parlamentului și Prim-ministrului o informație pe marginea investigaţiilor desfăşurate în dosarele fraudei bancare, informează CURENTUL.

„Anterior informația a fost expediată și Comisiei parlamentare de anchetă. Raportul conţine informaţii exhaustive privind procesul de investigare, acţiunile autorităţilor implicate în anchetă, asistența juridică internațională şi rezultatele obţinute până în prezent”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

De asemenea, Procuratura ţine să accentueze că anchetele menţionate sunt de o complexitate enormă, cu implicarea de multiple jurisdicții, infracţiunile investigate fiind fără precedent în practica organelor naționale. „De aceea, cauzele vizate au fost prioritare, iar pentru investigarea acestora s-au depus eforturi susținute, scopul primordial fiind finalizarea urmăririi penale, într-un termen rezonabil, cu deferirea făptuitorilor justiției”, mai adaugă instituția.

În acest context, Procuratura asigură atât societatea, cât și autoritățile, despre faptul că urmărirea penală, care reprezintă un proces de colectare de probe, este avansată și va fi depusă toată diligenţa şi expertiza organelor de drept pentru finalizarea ei.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților