[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procuratura Anticorupție precizează: „Afirmaţia precum că din sistemul bancar au fost sustrase 3 miliarde de dolari nu este corectă”
8 Iulie

Procuratura Anticorupţie face unele precizări cu privire la informațiile apărute în spațiul public cu trimitere la constatările companiei Kroll, transmite CURENTUL.

Procuratura Anticorupție menționează că, în urma acţiunilor de urmărire penală, efectuate în cauzele ce vizează frauda bancară, inclusiv în temeiul constatărilor companiei Kroll, suma banilor sustraşi din cele 3 bănci comerciale este de aproximativ 600 de milioane de dolari.

„Cifra de 2,9 miliarde de dolari, menţionată în acelaşi raport, constituie suma fondurilor de împrumut, acordat de cele 3 bănci societăţilor din grupul Şor. Din această sumă, 600 de milioane de dolari sunt banii sustraşi, iar suma restantă din cele 2,9 miliarde a fost rambursată băncilor pentru stingerea împrumuturilor. Modul în care au fost rambursate aceste mijloace este investigat de procurori sub aspectul spălării de bani şi nu prin prisma sustragerii. Respectiv, afirmaţia precum că din sistemul bancar au fost sustrase 3 miliarde de dolari nu este corectă”, se spune într-un comunicat de presă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților