[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procedura înregistrare în Registrul electronic al auditorilor energetici, lansată de AEE
4 Februarie

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) anunță lansarea procedurii de calificare și înregistrare în Registrul electronic al auditorilor energetici pentru persoanele fizice, informează CURENTUL.

În acest context a fost aprobat Raportul privind stabilirea listei specialităților universitare de profil energetic și/sau tehnic existente și a domeniilor de specializare, care corespund din oficiu cerințelor și condițiilor stabilite pentru calificarea și înregistrarea auditorilor energetici precum și orientările utilizate la elaborarea programelor de studii, a cursurilor de formare/perfecționare, precum și a cerințelor minime față de studiile solicitanților eligibili a fi înscriși în cadrul acestora, aprobat prin Ordinul nr. 04/AB din 29 ianuarie 2021

De menționat că, Raportul enunțat a fost elaborat cu suportul Agenției pentru Cooperare Internaționale a Germaniei (GIZ) și a specialiștilor din cadrul Centrului de Formare Continuă Eficiența Energetică a Clădirilor Publice (CFCEECP) de pe lângă Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM).

Astfel, în baza documentului a fost stabilită lista specialităților universitare de profil energetic și/sau tehnic existente și a domeniilor de specializare, care corespund din oficiu cerințelor și condițiilor stabilite pentru calificarea și înregistrarea auditorilor energetici, pentru fiecare categorie (clădiri, industrie, transport), după cum urmează:

146244088_170331074887132_3021274709150960355_n
La cerere se anexează următoarele documente:Prin urmare, persoanele care au absolvit unul din Programele de studii superioare de masterat cu specialitățile și domeniile de formare profesionale menționate în tabelul de mai sus și doresc să fie calificați și înregistrați în Registrul electronic al auditorilor energetici, pot depune, în adresa Agenției, în format electronic sau pe suport de hârtie, o cerere și o declarație pe proprie răspundere (conform anexelor), semnate olograf sau cu semnătură electronică.

1) declarație pe proprie răspundere;

2) acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal;

3) copia buletinului de identitate;

4) copia actelor ce atestă studiile și/sau calificările deținute;

5) opțional se prezintă copiile actelor/documentelor ce confirmă experiența profesională conform studiilor și/sau cursurilor de formare/perfecționare.

Solicitanții urmează să prezinte pachetul de documente la adresa Agenției pentru Eficiență Energetică, str. Alecu Russo 1, et.10 sau în format electronic la adresa de email: office@aee.md cu mențiunea ,,Solicitare calificare auditor energetic”.

persoanele care dețin studii superioare de profil energetic și/sau tehnic, dar nu întrunesc cerințele minime stabilite față de acestea, pot obține calitatea de auditor energetic în conformitate cu prevederile HG 676/2020 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la auditorii energetici și auditul energetic, prin prezentarea în adresa Agenției a unui certificat de absolvire, a unui curs de formare/perfecționare specific categoriei pentru care vor să solicite calificarea, emis de către instituțiile/organizațiile cu drept de formare profesională, instituțiile de învățământ acreditate.

De menționat că CFCEECP din cadrul UTM urmează să lanseze, în scurt timp, cursurile de instruire a auditorilor energetici din domeniul clădirilor publice și rețelelor aferente acestora în baza programului de instruire aprobat de Agenție.

Mai multe detalii privind înscrierea la cursurile menționate mai sus pot fi găsite pe pagina web http://cfceecp.utm.md/. Datele de contact ale Directorului CFCEECP Ludmila Vîrlan: tel. 69045215, email: ludmila.virlan@acagpm.utm.md sau prin consultarea specialiștilor Direcției Implementare și Monitorizare a Politicilor din cadrul AEE, la numărul de contact +373 22 499 444, ext.3.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților