[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova”: Vom fi alături de cetățenii RM, vom avea în agendă ceea ce îi preocupă și vom căuta soluții
5 Iunie

Președintele grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, a anunțat că, întreg grupul s-a prezentat în ședința în plen a Parlamentului, ca un semn de responsabilitate și ca un semn de solidaritate față de alți colegi, ca opoziție parlamentară, informează CURENTUL.

„Considerăm că, la ora actuală nu există nici un motiv ca astăzi, vineri, să nu fi fost organizată ședința plenului. În RM sunt foarte multe probleme cu care se confruntă cetățenii. Criza generată de pandemie continuă, ba chiar sunt în număr tot mai mare cei infectați. Criza pandemică este urmată de criza economică și sunt foarte multe măsuri economice care trebuie să fie luate pentru a ajuta și mediul de afaceri, dar și cel economic. Toate acestea aduc și la criza socială. Mai mult decât atât, suntem și într-o criză în relații internaționale cu partenerii noștri”, a precizat Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Candu, ei în ultimele două luni au venit cu mai multe inițiative.

„Vedem iresponsabilitate și lipsă de maturitate politică din partea colegilor din majoritatea parlamentară. Condamnăm un astfel de comportament și lipsă de responsabilitate. Vom fi alături de cetățenii RM, vom avea în agendă ceea ce îi preocupă și vom căuta soluții. Chiar dacă instrumentele opoziției sunt limitate, vom pune presiune în fiecare zi, ca să fie realizat ceea ce ne-am propus noi și soluțiile care le propunem să fie materializate prin proiecte de legi și soluții. Sperăm că ne vom revedea săptămâna viitoare în plen, dar deja nu doar printr-o consolidare a opoziției, dar și ca nemijlocit prin vot și aprobarea a proiectelor de legi”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților