[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” protestează la CEC: Noi nu vrem favoruri, dar nici nedreptate
18 Septembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) urmează să decidă, astăzi, vizavi de cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „PRO MOLDOVA”, iar formațiunea organizează, în aceste clipe, o manifestație în fața instituției, precizând că au informații precum că – candidatul ar putea să nu fie înregistrat, informează CURENTUL.

Deputatul Sergiu Sîrbu a precizat că este o manifestație spontană. „Intuim o decizie abuzivă privind înregistrarea lui Andrian Candu în cursa prezidențială. 218 semnături au fost anulate abuziv, pentru a avea temei de a refuza înregistrarea candidatului PRO MOLDOVA! Astăzi, am depus la CEC probe că, cel puțin 400 de semnături dintre cele declarate nevalabile sunt valabile. Rămâne să vedem ce va decide CEC. Avem o mică speranță că legea va triumfa”, a spus Sîrbu.

La rândul său, deputatul Andrian Candu, pretendent la șefia statului, a spus că au venit în fața CEC să lupte pentru dreptul de a alege și a fi ales.

„În componența CEC sunt oameni care ascultă doar indicații politice. Noi nu vrem favoruri, dar nici nedreptate. 25 de mii de cetățeni, prin semnătura depusă, și-au dat primul vot de încredere pentru candidatul Andrian Candu. Dacă acest CEC astăzi va scuipa împotriva acestor oameni, se va face o mare nedreptate”, a punctat Candu.

Deputatul Vladimir Cebotari a adăugat că au luat deja o decizie că vor un alt Președinte. „Îl vrem pe Candu – președinte. Am mers în localități, am colectat semnături, iar într-o zi, câțiva oameni, nu vor să accepte semnăturile acestor oameni. Ne spun că nu am mers în sate. Cred că, la CEC mai sunt oameni cu verticalitate, care-și vor duce meseria cu demnitate, indiferent de presiunile care se fac pe ei”, a mai spus Cebotari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților