[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” – nemulțumit de rectificările la Legea bugetului de stat pentru 2020
10 Septembrie

Grupul parlamentar „Pro Moldova” va vota în prima lectură Legea privind rectificarea bugetului de stat pentru 2020, dar va veni cu unele amendamente la lege, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Andrian Candu a menționat că guvernarea a venit cu rectificarea bugetului, tăind din el 1 miliard 500 mln. lei, dintre care mai mult de 500 mln. din domeniul sănătate.

„Bugetul prevede în continuare proiecte electorale. Rămân drumurile, cheltuielile la multe instituții importante guvernării au rămas neatinse. Guvernarea actuală a decis să achite 900 lei pensionarilor în octombrie, înainte de alegeri. Ei spun că au fost nevoiți să taie din cheltuieli pentru că se bazau pe unele ajutoare de peste hotare. Multe dintre ele trebuiau deja să fie în țară. Guvernarea a întins timpul până la ultima zi și încă nu sunt aprobate acele instrumente ca să primim banii. Noi vom vota proiectul în prima lectură, dar vom veni cu unele amendamente la Lege. Dacă nu vor fi aprobate, vom vedea ce facem”, a spus Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților