[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PRO Moldova”: Este responsabilitatea noastră să ne implicăm și să punem umărul pentru a salva sănătatea și viețile cetățenilor
15 Iunie

Grupul parlamentar „PRO Moldova” propune pentru consultare un plan de urgență de ieșire din criza epidemiologică și invită fracțiunile parlamentare, specialiști și experți din domeniul sănătății să contribuie la definitivarea acestuia, informează CURENTUL.

„De trei luni de zile, Republica Moldova se confruntă cu pandemia de COVID-19. Acțiunile ineficiente, lipsa de strategie clară și neimplicarea specialiștilor în domeniu în luarea deciziilor și gestionarea situației a rezultat într-o explozie de cazuri noi de infecție după ridicarea stării de urgență. Media săptămânală de îmbolnăviri a ajuns la cca 300 de cazuri. Situația pare să fi scăpat de sub control, deși guvernarea dă asigurări că gestionează criza. Nu putem fi doar spectatori. Nu a fost suficientă critica, prin care am atras atenția autorităților acolo unde greșesc. Este responsabilitatea noastră să ne implicăm și să punem umărul pentru a salva sănătatea și viețile cetățenilor, pentru a ajuta Republica Moldova să depășească această perioadă complicată”, se spune într-un comunicat de presă.

În acest context, Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a pregătit un proiect al unui plan de acțiuni de urgență, cu soluții concrete și cu instrucțiuni pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. „Planul PRO sănătate include măsuri de testare masivă a cadrelor medicale și a populației, asigurarea sistemul medical cu echipamente și medicamente, protejarea adecvată și evitarea epuizării personalului medical. De asemenea, lucrăm la Planul PRO economie care vine în sprijinul angajaților și al mediului de afaceri. În perioada următoare, vor fi organizate ședințe de urgență pe platforma parlamentară, în cadrul căreia documentele propuse de PRO MOLDOVA vor fi definitivate și puse pe masa autorităților, pentru a fi implementate de urgență. Mizăm pe deschiderea și dorința sinceră a tuturor specialiștilor, experților și parlamentarilor de a ajuta Republica Moldova! Prioritatea zero sunt cetățenii și țara”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților