[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” continuă „testul sincerității”. Propune modificări la unele acte normative pentru dezvoltarea infrastructurii satelor
20 Octombrie

Grupul parlamentar „Pro Moldova” a pregătit un proiect de lege de modificare a mai multor acte normative pentru a fi creat un mecanism special ca autoritățile publice locale de nivelul I să primească mai mulți bani pentru infrastructură, transmite CURENTUL.

În acest sens, deputatul Andrian Candu a făcut un apel față de partidele parlamentare care au candidați în această electorală și au în programul său electoral această promisiune să vină în plen să voteze această inițiativă.

„Noi continuăm acel test al sincerității lansat săptămâna trecută. Astăzi venim cu proiectul care va ajuta la dezvoltarea infrastructurii satelor noastre”, a spus Andrian Candu.

Deputatul Corneliu Padnevici a prezentat modificările propuse. „Scopul acestui proiect este să intervină pe o serie de acte normative, în rezultat – dezvoltarea infrastructurii la nivelul satelor va și o prioritate la nivel național. Propunem ajustarea câtorva mecanisme existente: fondul național de dezvoltare regională, legea finanțelor publice locale, legea fondului rutier. Mandatăm Consiliul Național de Dezvoltare Regională să aibă prioritate, prin lege, aprobarea proiectului ce ține de dezvoltarea infrastructurii satelor. Majorăm fondul de resurse ale statului de la 1% la 3% și includem cuantumul în lege pentru a nu fi posibilă diminuarea acestuia. Obligăm Consiliul să se prezinte anual în plenul Parlamentului cu un Raport privind proiectele lansate.

Propunem diminuarea direcționării veniturilor obținute din achitarea taxei de folosire a drumurilor în fondul rutier, care este de 50%, la 25%. Acele 25% se propun a fi transmise cu destinație specială către autoritățile publice locale”, spune Corneliu Padnevici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților