[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primul desen animat 1D din lume lansat la Chișinău. „În acest format este imposibil de transmis forma și volumul unui obiect”
10 Aprilie

Studioul de animaţie „Simpals Studio” a lansat primul desen animat 1D din lume – „1DryCat”. Ideea de a crea un desen animat unidimensional îi aparține regizorului Dmitri Voloșin, care a reușit să creeze un thriller cu elemente melodramatice, informează CURENTUL.

Filmulețul are mai mult de un minut și prezintă istoria unui pisici care stă afară în ploaie, iar stăpânul o observă și merge să o aducă în casă.

Solicitată de reporterul nostru, Dmitri Voloşin, administratorul Simpals, a precizat care este specificul formatului 1D:

„În desenul animat unidimensional avem numai un pixel care se mișcă înainte sau înapoi. Deci, în acest format este imposibil de transmis forma și volumul unui obiect.

În realizarea unui astfel de film sunetul și culoarea sunt de o mare importanță. Ele ajută spectatorilor să înțeleagă mai bine ce se întâmplă pe ecran. Din punct de vedere tehnic, realizarea desenului animat în 1D nu este complicată. Mai mult timp durează crearea conceptului”, a menționat el.

Studioul de animaţie „Simpals Studio” realizează proiecte și în alte formate.

„Anul trecut am lansat patru scurte filmulețe sociale dedicate problemelor ecologice. Pentru noi este foarte important să atragem atenția oamenilor la unele probleme. Dar ca de obicei facem aceasta cu un pic de umor”, a mai adăugat regizorul.

Menționăm că desenul animat „1DryCat” este disponibil pe https://1d.movie/.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților