[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primii candidați pentru parlamentare de pe lista populară „ProReunire – ProEuropa”
17 Octombrie

Un grup de inițiativă, care pledează pentru Reunirea Republicii Moldova cu România și care, anterior, a venit cu îndemnul de a forma o singură listă de candidați pentru următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre formarea unei liste populare privind alegerile parlamentare, dar și despre rezultatul întrunirilor cu mai multe partide politice, cât și cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, informează CURENTUL.

Reprezentantul grupului, Andrei Groza, a comunicat mai multe detalii. „Trăim în cel mai sărac stat din Europa, oamenii fug peste hotare. Ce i-ar face să rămână în această țară? Noi vedem o singură ieșire din situație și anume Reunirea cu România, ce ar da posibilitatea să facem parte dintr-un stat dezvoltat. Cui nu-i convine această rezolvare a problemei? Forțelor care vor în continuare să ne fure. Am avut mai multe întâlniri cu conducerea a 10 partide politice și 14-15 organizații non-guvernamentale, care pledează pentru reunificare. Cu părere de rău, întâlnirile noastre nu s-au soldat cu rezultatul scontat. Nu au acceptat partidele din motivul că noi propunem ca lista să fie completată cu oameni onești, care vor fi înscriși în ordinea votării secrete”, a precizat Groza.

În același timp, el a anunțat partidul care a fost de acord cu condițiile enunțate de grup. „În situația creată, am găsit, totuși, susținerea din partea Partidului Noua Opțiune Istorică, care a declarat că va susține o asemenea listă – lista populară „ProReunire – ProEuropa”. Noi avem și o foaie de parcurs, din momentul începerii campaniei electorale până la votarea în Parlament a reunirii celor 2 state românești. Chemăm toate organizațiile non-guvernamentale să susțină această listă”, a comunicat acesta.

Prin urmare, Groza s-a referit la persoanele de pe lista populară. „La moment, au acceptat de a face parte pe această listă, pentru alegerile parlamentare din 2019, oameni care nu pot fi bănuiți de corupție, cum ar fi: Costaș Ion, Chisnenco Alexandru, Groza Andrei, Năstas Vasile, Onceanu Vasile, Petrenco Anatol, Pohilă Vlad, Șendrea Ilie”, a conchis acesta.

De menționat că, de mai multe ori, grupul de inițiativă a venit cu o adresare către toate partidele și persoanele, care susțin Unirea Republicii Moldova cu România, de a forma lista comună pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților